TEKİRDAĞ ÇORLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Yunus Emre İlkokulunda Gerçekleştirildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Yunus Emre İlkokulunda Gerçekleştirildi.

Düzenlenen açılış programına İlçe Kaymakamımız Sayın Cafer SARILI, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet ÜZGÜN, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz, okul- kurum müdürleri, öğrencilerimiz ve çok sayıda velilerimiz katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet ÜZGÜN konuşmasında;

"Değerli Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler; Saygıdeğer Veliler;

Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2018–2019 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sayın velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Değerli Öğretmenler;

Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.

Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır

Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir.

Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, iyi yetişmiş birer fert olarak, modern bilime dayalı, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmede en büyük görev sizlere düşmektedir. Bunları yaparken Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, bu ilkeleri benimsemiş ve davranış haline getirmiş fertler olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır.

Sayın Veliler;

Eğitimin sağlam  temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır.

Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize  eğitim  kapılarını açıyoruz.

Bizler onları kucaklarken, sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında  maddi ve manevi desteğiniz onları  motive edecek ve başarılarını yükseltecektir.

Sevgili Öğrenciler,

Sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak  yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı  sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil dünyanın da başarısı olacaktır. Eğitim ve öğretim  sizin de   bu gelecekte yer almanızı sağlayacaktır. Öğrenimin sadece okulda  bitmediğini  ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her  fırsatını  değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak” tır.

Bu bilinçle Yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren herkese şimdiden teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi saygı ile selamlıyorum.

Yeni Eğitim-Öğretim yılı hepimize hayırlı olsun…" dedi.

 17-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-2018

Kazımiye Mahallesi, Selanik Sokak, No5 Çorlu / Tekirdağ - (0282) 6515027 6516833

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.