TEKİRDAĞ ÇORLU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Hanife Şefik Celep İlkokulu´nda Düzenlenen Tören İle Gerçekleştirildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Hanife Şefik Celep İlkokulu´nda Düzenlenen Tören İle Gerçekleştirildi.

        2017-2018 eğitim öğretim yılı açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa GÜÇLÜ´nün Atatürk Meydanına Çelenk bırakmasıyla gerçekleşti. Çelenk konulmasının ardından Hanife Şefik Celep İlkokulu´nda eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Sayın Levent KILIÇ, Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Sayın Metin AKGÜN,  Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ünal BAYSAN, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat YİĞİTER, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan GÜRZSOY, Çorlu Emniyet Müdürü Hakan SEVİNÇ, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa GÜÇLÜ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, Okul/ Kurum Müdürlerimiz çok sayıda davetli, öğrenci ve veliler katıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa GÜÇLÜ açılış konuşmasında:

"Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın güvencesi sevgili öğrenciler, değerli öğretmen arkadaşlarım, saygıdeğer velilerimiz,

Uzun bir tatilden sonra 2017–2018 Eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Eğitim ve Öğretim yılımızın tüm eğitim camiamıza, ailelerimize, Çorlumuza, vatanımıza, milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli ve mutlu günümüzde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Hedefi; ülkesi ve milletini seven, dünyayla, kendisiyle ve çevresiyle barışık, öğrenmeyi öğrenen, uzlaşmacı, yapıcı, yenilikçi, değişimci insanlar yetiştirmek olan eğitim ve öğretim sürecinin bir yenisinde,  ders yılı başlangıcında herkes gibi ben de coşkulu ve sevinçliyim. 

Sayın Kaymakamım, Saygı değer misafirler;

Eğitim ve öğretim, âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Öğretmenlerimizin yegane gayesi insanın özünde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını aşılamaktır. Ne güzel ifade etmiş Yunus :

            İlim ilim bilmektir

            İlim kendini bilmektir

            Sen kendini bilmezsen

            Ya nice okumaktır.

İlim kendini bilmeyen insanların elinde bir kötülük aracı haline gelebilir. Bu sebepten bizler için ilk amaç, öğrencilerimizin öncelikle ailesine ve milletine  layık birer kişi olması, sonra bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanmasıdır.

Okullarımızın amacı; bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve bunları insanlığın yararına kullanabilen dinamik ve kendine güvenen nesiller oluşturmaktır.

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilçemizde 21 Okul öncesinde, 28 İlkokulda, 28 Ortaokulda, 26 Ortaöğretimde, 8 Özel Eğitim okullarımızda olmak üzere Resmi ve özel okullarımızda toplam 48.489 Öğrencimiz eğitim – öğretim görecektir. Bunun yanında 4000’in üzerinde de açıköğretim ortaokulu ve lisesi öğrencilerini de göz önünde bulunduracak olursak 53.000’e yakın öğrencimizle eğitim ve öğretime başlamış durumdayız. Bu öğrencilerimize 1.477 derslikte, Resmi okullarımızda 2109 kadrolu, 410 ücretli öğretmen ve 636 özel okullarda olmak üzere toplam 3155 öğretmenimiz ile hizmet verilecektir.

 Sevgili Öğrenciler;

Sizler, okullarınızda, birlikte olmayı, dayanışmayı öğreniyor, hoşgörüyü, sevgiyi paylaşıyor, bilgi dağarcığınızı zenginleştiriyorsunuz. Okulunuz sizin bu değerlerinizi, bilgilerinizi pekiştirdiğiniz, dostluklar ve arkadaşlıklar edindiğiniz aile ocağından sonraki yuvanızdır, evinizdir. Okulunuzun bütün imkânları, sizlerin daha iyi yetişmesi için, yani sizin içindir.

Başarıyı yakalamak için planlı, düzenli olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Planlı olmak salt ders çalışmak ya da çok çalışmak değil, etkin ve verimli ders çalışmaktır. Ders çalışmanın yanına, yine planlı olmak kaydıyla, dinlenmeyi, eğlenmeyi ve diğer etkinlikleri koymanın gerekli olduğunu hepiniz bilmektesiniz.

Sevgili öğrenciler;

Kendinizi iyi yetiştirmeniz bir vatan borcudur. Unutmayınız ki kendinizi iyi yetiştirme mücadelesi sırasında hep yanınızda olacağız. Bu uğurda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmak için büyük bir gayret göstereceğiz. Bütün bunlara karşılık sizden beklediğimiz sadece çalışmanızdır. Erdemli olmayı, insanlara yardım etmeyi, sosyal etkinliklere katılmayı, güzel sanatlarla uğraşmayı ve   kitap okumayı asla ihmal etmeyiniz. Yeteneklerinizi keşfedin ve kendinizi çok yönlü yetiştiriniz. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyor ve sizlerden her alanda başarı dolu güzel haberler bekliyorum. Çok çalışacaksınız ki bu vatanı ulu önder Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş ve uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracaksınız. Yarınlarımızın umudu sizlersiniz.

Saygıdeğer Öğretmen arkadaşlarım,

Bu hafta okuluna koşan yüzlerin; körpecik ve kötülüğü bilmeyen yüreklerin, yarına umut dolu bakışların sizlere emanet edildiği bilincinde olduğunuzu biliyorum. Küçük de olsa yapılacak bir hatanın, onların ruh dünyalarında yapacağı tahribatın neler olacağını, pedagoji bilginiz ve deneyiminizle bilmektesiniz.

Her koşulda, çocuklarımıza “insan olma” değerini, yüceliğini kavratacağınıza; onların bizi biz yapan değerlerimizi de yanına alan bir yaklaşımla en iyi şekilde yetişmeleri için her imkanı ve ortamı değerlendireceğinize  inancımız tamdır. Şairimizin şu mısraları bize bu duyguyu en iyi şekilde terennüm etmektedir :

“Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır,

Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.”

Değerli Eğitim yöneticisi Meslektaşlarım;

Öğretmen-öğrenci iletişimine,  öğrenci başarısına, okulun gelişimine; çevre faktörünün, okul veli ilişkisinin ve sivil toplum örgütlerinin katkısını biliyorsunuz.

Okulunuzdaki tüm imkânlardan öğrencilerinizin en üst seviyede yararlanacağı tedbirleri alınız. Okulunuzun sürekli gelişmesini hedef alan bir yaklaşımla, okulunuzdaki tüm eğitim çalışanlarının TAKIM anlayışı ile BİRLİK, BERABERLİK ve KARDEŞLİK içinde olmalarını sağlayınız, çağdaş eğitim yöneticisi olarak bu değerleri ve ortamı sağlayacağınızı biliyorum, bekliyorum ve umuyorum.

 Kıymetli Velilerimiz;

Aile yuvasından sonra çocuklarınızın yoğrulduğu, eğitildiği ve geleceğe hazırlandığı okulunuzla, sürekli iletişim içinde olmalısınız. Öğrencimizle ne kadar ilgilenirsek ona ne kadar zaman ayırırsak bu zaman gelecekte onların daha iyi yerlerde olmasını sağlayacaktır. Başarının bir ayağı olan siz sevgili velilerimizin okulla işbirliği ve iletişimi bu açıdan çok önemlidir. Öğrenci ve öğretmenlerimizi okullarda yalnız bırakmayacağınıza olan inancımla okullarda ve öğrenme ortamlarında vereceğiniz destek ve katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkür etmek istiyorum. Eğitim, çok bileşenli bir yürüyüştür. Ve kendimizi bu konuda sorumluluktan sıyrılmadan dört elle çocuğun eğitimine adadığımızda bunun katkısını ilk görecek olan anne-baba olarak yine bizler olacağız.

Değerli Meslektaşlarım, Sayın Veliler ve Sevgili Öğrenciler;

Yeni bir eğitim yılının ilk gününde sizlerle birlikte olmanın, Türkiye´nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikteliğin farklı heyecanı ve gururu içinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının hepimize sağlık, mutluluk getirmesini, vatanımıza ve milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını ve İlköğretim Haftamızın çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm ülkemize başarı getirmesi dileğiyle hepinizi en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum” dedi. 

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

Kazımiye Mahallesi, Selanik Sokak, No5 Çorlu / Tekirdağ - (0282) 6515027 6516833

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.